Mac mini hosting vanaf € 21,95 per maandHomeHome
MenuBegin Home Faciliteiten FAQ Tips Links Contact Login MenuEind
Mac mini hosting vanaf € 24,95 per maand
Maakt een 1,83 of 2,0 GHz Intel Core 2 Duo-processor veel verschil?

Uiteraard is er een meet- en merkbaar verschil in prestaties tussen een 1,83 of 2,0 GHz processor. De vraag is echter vooral hoeveel snelheid u nodig heeft voor uw toepassingen en hoe druk de server bezocht wordt.
In theorie is de duurdere Mac mini zo'n 13% sneller dan het instapmodel. Voor de meeste toepassingen zal 1,83 GHz echter al ruim voldoende zijn. De 'bottleneck' is namelijk niet het tempo van de processor, maar de internetverbinding bij de bezoeker. In ons datacentre is die verbinding ruim voldoende (100 Mbps), maar zelfs de snelste ADSL- en kabelverbindingen halen hiervan nog niet eens een vijfde. Uw server kan dus gelijktijdig minstens vijf gebruikers op maximale snelheid bedienen. In de praktijk zal dit aantal zelfs nog vele malen hoger liggen, omdat continue verbindingen eigenlijk alleen gebruikt worden bij het up- en downloaden van grote bestanden.

Niettemin: als het relatief kleine prijsverschil voor u niet van doorslaggevend belang is, raden we aan de snelste Mac mini te nemen. Vooral als de server voor verschillende taken wordt gebruikt (bijvoorbeeld web- én e-mail én database) komt extra snelheid altijd goed van pas.

Zie ook:
* Gebruik uw eigen Mac mini vanaf € 24,95 per maand
* Hosting inclusief een Mac mini vanaf € 49,95 per maand
* De faciliteiten van Mac mini hosting
Beheer op afstand
Voor het beheer van uw server vanuit kantoor of huis maakt u gebruik van programma’s als Webmin (voor functies zoals web, mail en databases) en VNC (om het bureaublad op afstand te bedienen). Als u bij ons een Mac mini huurt, is alle benodigde software reeds op de server geïnstalleerd. Stuurt u uw eigen Mac mini in, dan kunt u de software gratis via MacMiniHosting.nl downloaden. Ook vindt u hier veel tips om u op weg te helpen.

Mac mini is een handelsmerk van Apple, Inc. Andere product- en bedrijfsnamen die hier genoemd worden, zijn mogelijk eveneens (geregistreerde) handelsmerken van hun respectievelijke ondernemingen. MacMiniHosting.nl is op generlei wijze aan Apple gelieerd. 2019 © CoMedia [web & data concepts].