Mac mini hosting vanaf € 21,95 per maandHomeHome
MenuBegin Home Faciliteiten FAQ Tips Links Contact Login MenuEind
Mac mini hosting vanaf € 24,95 per maand
Is het mogelijk om een externe harde schijf bij MacMiniHosting te plaatsen?

Wij willen graag dagelijks een complete backup van onze Mac mini maken. Is het mogelijk om hiervoor een externe harde schijf bij MacMiniHosting te plaatsen?
Ja, dat is mogelijk, mits de externe harde schijf een Mac mini form factor heeft én automatisch aangaat na een eventuele herstart of stroomstoring. Wij hebben goede ervaringen met de merken Iomega en NewerTech; met LaCie zijn er incidenteel problemen gemeld. De meerkosten bedragen  12,95 (exclusief btw) per maand.

Tip: Om de externe harddisk als (reserve) opstartschijf in te richten zijn de volgende zaken van belang.

 Als uw Mac mini een Intel-processor heeft, dan is het essentieel dat u de schijf formatteert met GUID-partitie-indeling. U kunt de harddisk aansluiten via USB of FireWire.

 Als u een Mac mini met een PowerPC G4-processor heeft, dan dient de externe harde schijf te zijn voorzien van een FireWire-aansluiting. De G4-modellen ondersteunen namelijk geen opstartschijven die via USB zijn aangesloten.

Zie ook:
* Gebruik uw eigen Mac mini vanaf € 24,95 per maand
* Hosting inclusief een Mac mini vanaf € 49,95 per maand
* De faciliteiten van Mac mini hosting
Beheer op afstand
Voor het beheer van uw server vanuit kantoor of huis maakt u gebruik van programma’s als Webmin (voor functies zoals web, mail en databases) en VNC (om het bureaublad op afstand te bedienen). Als u bij ons een Mac mini huurt, is alle benodigde software reeds op de server geïnstalleerd. Stuurt u uw eigen Mac mini in, dan kunt u de software gratis via MacMiniHosting.nl downloaden. Ook vindt u hier veel tips om u op weg te helpen.

Mac mini is een handelsmerk van Apple, Inc. Andere product- en bedrijfsnamen die hier genoemd worden, zijn mogelijk eveneens (geregistreerde) handelsmerken van hun respectievelijke ondernemingen. MacMiniHosting.nl is op generlei wijze aan Apple gelieerd. 2019 © CoMedia [web & data concepts].