Mac mini hosting vanaf € 21,95 per maandHomeHome
MenuBegin Home Faciliteiten FAQ Tips Links Contact Login MenuEind
Mac mini hosting vanaf € 24,95 per maand
Mailservers voor uw Mac mini te kust en te keur

Elke Mac mini heeft standaard al een ingebouwde mailserver: PostFix. De configuratie hiervan is echter niet eenvoudig. Extra functies zoals spam- en virusfiltering, mailinglijsten of webmail zijn zelfs buitengewoon complex. Gelukkig zijn er heel wat gebruikersvriendelijke alternatieven.
Onze favoriet is Kerio MailServer. Niet de goedkoopste (vanaf 399 exclusief btw), maar wel buitengewoon compleet en toch heel eenvoudig te configureren. De software werkt bovendien in het Nederlands. Een grote aanrader! Een 30 dagen werkende demo-versie kunt u hier gratis downloaden. MacMiniHosting.nl is officieel Kerio-dealer, dus u kunt dit programma (met support van de Nederlandse distributeur) rechtstreeks bij ons kopen.

Alternatieven zijn onder meer Communigate Pro (vanaf $699) van Stalker (ook heel compleet maar minder eenvoudig te bedienen dan Kerio); Eudora Internet Mail Server (vanaf $200) van Glenn Anderson; Post.Office van Tenon Intersystems (vanaf $295) en DeskNow Mail and Collaboration (vanaf $149) van Ventia.

Voor particulier (niet-zakelijk) gebruik zijn er zelfs gratis versies beschikbaar: Post.Office (tot 10 gebruikers) en DeskNow Lite. De demo-versie van Communigate Pro is onbeperkt te gebruiken, maar stuurt met elke e-mail een reclameboodschap mee.

Zie ook:
* Gebruik uw eigen Mac mini vanaf € 24,95 per maand
* Hosting inclusief een Mac mini vanaf € 49,95 per maand
* De faciliteiten van Mac mini hosting
Beheer op afstand
Voor het beheer van uw server vanuit kantoor of huis maakt u gebruik van programma’s als Webmin (voor functies zoals web, mail en databases) en VNC (om het bureaublad op afstand te bedienen). Als u bij ons een Mac mini huurt, is alle benodigde software reeds op de server geïnstalleerd. Stuurt u uw eigen Mac mini in, dan kunt u de software gratis via MacMiniHosting.nl downloaden. Ook vindt u hier veel tips om u op weg te helpen.

Mac mini is een handelsmerk van Apple, Inc. Andere product- en bedrijfsnamen die hier genoemd worden, zijn mogelijk eveneens (geregistreerde) handelsmerken van hun respectievelijke ondernemingen. MacMiniHosting.nl is op generlei wijze aan Apple gelieerd. 2019 © CoMedia [web & data concepts].